BROKUŁOWE CHIPSY
Brokułowe chipsy
Najlepsze warzywne chipsy
Brokułowe chipsy, to świetna przekąska na zimowe, długie wieczory. Warto też je przygotować na imprezę. Zaskoczą pozytywnie każdego. Do nich proponuję podać pyszny sos ranczerski.
Brokułowe chipsy - Składniki:
- brokuł podzielony i ugotowany
- 50 ml oliwy extra virgine
- 1/3 łyżeczki płatków chili
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki czosnku mielonego
- szczypta pieprzu
- parmezan starty
Sos ranczerski:
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka śmietany 18% tł.
- 1/2 łyżeczki octu winnego
- 1 łyżeczka suszonej cebuli
- 1 łyżeczka czosnku mielonego
- sól i pieprz do smaku
- świeży koperek, szczypiorek, natka pietruszki
Brokułowe chipsy - Przepis:
Do oliwy wsypać wszystkie przyprawy i wymieszać. Różyczki brokułowe (każdą osobno)
przydusić szklanką, posmarować oliwą z przyprawami. Posypać parmezanem i
zapiekać w 200 stop. C około 20 minut. W tym czasie przygotować z
podanych składników sos ranczerski.
Komentarze
Prześlij komentarz