CIASTKA ZE SZPINAKIEM I FETĄ
Ciastka ze szpinakiem i fetą
Wytrawne, pyszne ciastka
Ciastka ze szpinakiem i fetą, to doskonała przekąska, którą możemy zapakować na drugie śniadanie dla dziecka czy samemu wziąć do pracy. Są chrupiące. pożywne i naprawdę pyszne.Polecam ich przygotowanie. Zapewniam, że nie będziecie żałować.
Ciastka ze szpinakiem i fetą - Składniki:
- 1 jajko
- 1 szklanka świeżego szpinaku baby
- pół pęczka natki pietruszki
- 2 szalotki
- 4 łyżki oliwy Extra Virgin
- 100 g fety
- 1/3 szkl. jogurtu greckiego
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3 łyżki startego sera cheddar
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody
- sól do smaku
- świeżo zmielony pieprz ziarnisty do smaku
Ciastka ze szpinakiem i fetą - Przepis:
Posiekać szpinak, natkę pietruszki i szalotki. Dodać pozostałe składniki. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem ziarnistym. Wykładać łyżką masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stop. C. Piec około 20 minut do zrumienienia. Od razu podawać.
Komentarze
Prześlij komentarz