Jajka faszerowane pomidorami i fetą
Wielkanoc tuż tuż. Patrząc na padający śnieg za oknem aż trudno w to uwierzyć...
Może spodoba Wam się propozycja jajek faszerowanych pomidorami, świeżą bazylia i fetą?
Będą u mnie na pewno na Święta. A u Was?
Składniki:
- 3 jajka,
- 3 suszone pomidory z oleju,
- 1 łyżka fety
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżeczka jogurtu (niekoniecznie),
- kilka listków świeżej bazylii,
- pieprz, chilli i ewentualnie sól,
- kiełki,
Przygotowanie:
Jajka ugotować na
twardo, wystudzić, obrać ze
skorupek, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, rozgnieść je widelcem razem z serem feta i majonezem. Dodać jogurt, posiekane drobno suszone pomidory i bazylię. Doprawić dodając przyprawy, wymieszać. Wypełniać białka łyżeczką. Udekorować kiełkami. Schłodzić w lodówce.
To dopiero pyszny smak:)
OdpowiedzUsuńJa jajka to chyba w kazdej postaci lubie - od zawsze. Te Twoje wygladaja przepieknie i zachecajaco na dodatek:).
OdpowiedzUsuńMarzena, jak jajka to i ja!
OdpowiedzUsuńUwielbiam i z rozkoszą częstuję się.
Pycha! Lubię takie nadziewane :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wyglądają te jajeczka :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten pomysł na farsz do jajek. Podobają mi się też kurczaczki na serwecie :)
OdpowiedzUsuńPyszne jajka, mniam :)
OdpowiedzUsuńBędą i u mnie, bardzo mi się podoba ta kompozycja smakowa, dzięki Marzenko, zdjecia bardzo apetyczne
OdpowiedzUsuńOOOooo, piękne Ci one!
OdpowiedzUsuńooo..! Bardzo fajna propozycja, taka odmienna od tradycyjnych ze szczypiorkiem i pieczarkami! Mnie się podoba, pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńP.S. śnieg już stopniał, byleby nie powrócił!
rzadko przyrządzam jajka faszerowane, chociaż bardzo je lubię! w dodatku uwielbiam pomidory - pycha!
OdpowiedzUsuńJajeczka cudne aż chce sie jeść, i fajny farsz, baranek superowy :-)
OdpowiedzUsuńJaja i suszone pomidory zawsze i wszędzie! :D
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie :)