Cukinia grillowana nadziewana serkiem
Prawda, że efektownie wygląda? I gwarantuję, że robi wrażenie - sprawdzone ;-) Dzięki temu, że cukinia bywa dostępna przez cały rok można zaskakiwać i zaskakiwać, kiedy nam się tylko podoba. Również doprawiać nadzienie możemy wg naszych upodobań i wskazane, aby o danej porze roku kombinować z dodatkami:-) To co skusicie się na taką cukinię zrolowaną?
Składniki:
- 1-2 młode cukinie,
- 150 g serka naturalnego typu twarogowego,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego,
- zioła wg uznania (suszone lub świeże),
- 1-2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- oliwa z oliwek.
Przygotowanie:
Cukinie pokroić wzdłuż na cienkie plastry około 0,5 cm. Posmarować oliwą, przyprawić i podsmażyć na patelni grillowej lub na grillu. Odsączyć na papierze. W międzyczasie do serka dodać jogurt, zioła, czosnek i przyprawy. Wymieszać. Rozsmarowywać na plastrach cukinii, następnie rolować i układać w naczyniu. Odstawić do lodówki na min. 1h.
Wyglada i smakuje pysznie :).
OdpowiedzUsuńO Kurcze, jak to obłędnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMam cukinię, ale taką wielką od teściowej, to taka się raczej nie nadaje, ale mam i zwykłe, jutro dokupię serek i będziemy wcinali.
Dzięki za super pomysł, pozdrawiam
Sprawdza się doskonale :) Pyszności!
OdpowiedzUsuńUwielbiam cukinię! A te ruloniki wyglądają ślicznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda bajecznie, aż mi się jeść zachciało :D
OdpowiedzUsuńPewnie, że się skusimy!:)
OdpowiedzUsuńMam nadmiar cukinii i jeszcze jeden Almette naturalny w lodówce, więc wypróbuje Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńCukinia często ostatnio pojawia się w mojej kuchni, ale w takiej postaci jeszcze nie miałam okazji jej przyrządzać. Z chęcią skorzystam z przepisu :) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam cukinię a twoje roladki wyglądają super :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo pysznie :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja. Zdecydowanie lekka na letnie wieczory. Robię czasem podobne, ale wkładam jeszcze plaster boczku :) a serek zastępuję mozzarellą z bazylią :) to jednak cięższa wersja :) pozdrawiam M.
OdpowiedzUsuńPodpisuje się pod Twoim pomysłem kulinarnym, a zdjęcia piękne :)
OdpowiedzUsuńpomijając na pewno świetny smak, genialnie podane!
OdpowiedzUsuńO , robię podobnie, bardzo efektowne i smaczne przegryzki
OdpowiedzUsuńOj efektownie i do tego smakowicie!
OdpowiedzUsuńMarzenko Twoje zdjęcia wywołują u mnie ślinotok ! Cudowności :)
OdpowiedzUsuńPysznie podana cukinia, mniam :)
OdpowiedzUsuń