Fasolka szparagowa z fistaszkami
Zamiast bułki fistaszki ;-)
Mega smacznie :-)
Myślę, że Wam podejdzie takie połączenie, bo mi bardzo pasuje:-)
Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej zielonej,
- 100 g niesolonych orzeszków ziemnych,
- 1 ostra papryczka chilli,
- 1 cebula,
- 1 łyżka miodu,
- sól, cukier,
- sos sojowy,
- 1 łyżka masła.
Przygotowanie:
Ugotować oczyszczoną fasolkę al dente w wodzie z
solą i cukrem. Odcedzić. Orzechy uprażyć na suchej patelni, pokroić na
drobne kawałeczki. Na roztopionym maśle podsmażyć pokrojoną w
kostkę cebulkę , dodać papryczkę. Kiedy cebulka się zeszkli wrzucić
orzechy. Na sam koniec dodać obgotowana fasolkę, wymieszać. Doprawić sosem
sojowym i miodem. Podawać ciepłą jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne
danie.
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńZdjecia zachecaja , składniki tez:)
OdpowiedzUsuńLubię!
OdpowiedzUsuńAle fistaszki musiałabym zamienić na pinie lub migdały. Tak często podaję fasolkę.
Fistaszki sa mega alergiczne.