Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim
Właśnie pojawił się czosnek niedźwiedzi i proponuję go wykorzystać na wielkanocne danie.
Składniki:
- jajka ugotowane na twardo,
- pęczek czosnku niedźwiedziego,
- majonez,
- sól i czarny pieprz.
Przygotowanie:
Ugotowane jajka przekroić na pól. Wyjąć łyżeczką ostrożnie żółtka. Rozdrobić widelcem, dodać posiekane listki czosnku (ilość wg uznania), majonez i przyprawy. Wymieszać, doprawić i nadziewać połówki jajek. Na górze dać odrobinę majonezu, posypać pieprzem.
Nie podaję ilości, bo wszystko zależy ile jajek będziemy używać. Na 4 wzięłam 1 łyżkę majonezu i pół pęczka czosnku.
uwielbiam i jajka i czosnek niedzwiedzi. Przepis przesylam Mamci mojej, ta jest szalona na punkcie czosnku niedzwiedziego
OdpowiedzUsuńPyszniutkie jajeczka Marzenko. Wspaniałych Świąt kochana 😍
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. A skąd Marzenko masz czosnek?
OdpowiedzUsuńMarzenko, pysznie i pięknie :)
OdpowiedzUsuńTo bardzo pyszne połączenie. Uwielbiam jajka z czosnkowymi listkami i kwiatami!
OdpowiedzUsuńDziki czosnek w ogóle pasuje do wszystkiego.
Uwielbiam takie połączenia! Pychota!
OdpowiedzUsuńZ czosnkiem niedźwiedzim muszą fantastycznie smakować :) Wesołych Świąt Marzenko :)
OdpowiedzUsuń