Mango lassi
Do zrobienia prawdziwego mango lassi potrzebne są owoce mango odmiany alphonso, które u nas są chyba nie do dostania. Można się posiłkować puszkową pulpą i taka opcja jest chyba najbardziej realna w naszych warunkach.
Mój napój zrobiłam z dostępnych marketowych owoców i taki też mi odpowiada.
Składniki:
- 1 dojrzały owoc mango,
- 1 szkl. gęstego jogurtu greckiego,
- 0,5 szkl. zimnej wody lub mleka,
- 1 łyżeczka miodu (można pominąć),
- szczypta zmielonego kardamonu (niekoniecznie).
Przygotowanie:
Mango obrane i pokrojone na kawałki wrzucić do blendera, dodać pozostałe składniki. Dokładnie zmiksować i podawać.
Ależ to musi być pyszne.
OdpowiedzUsuńprzepyszne :) często udaję się do pobliskiej indyjskiej knajpki specjalnie na ten napój
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Wpraszam się :)
OdpowiedzUsuń