Mango lassi


Do zrobienia prawdziwego mango lassi potrzebne są owoce mango odmiany alphonso, które u nas są chyba nie do dostania. Można się posiłkować puszkową pulpą i taka opcja jest chyba najbardziej realna w naszych warunkach.
Mój napój zrobiłam z dostępnych  marketowych owoców i  taki też mi odpowiada.
Pyszny i orzeźwiający:-)



Składniki:
  • 1 dojrzały owoc mango,
  • 1 szkl. gęstego jogurtu greckiego,
  • 0,5 szkl. zimnej wody lub mleka,
  • 1 łyżeczka miodu (można pominąć),
  • szczypta zmielonego kardamonu (niekoniecznie).
Przygotowanie:
 
Mango obrane i pokrojone na kawałki wrzucić do blendera, dodać pozostałe składniki. Dokładnie zmiksować i podawać.



Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne