Halloumi grillowany na rukoli
Córka wróciła do domu po sesji i tak żeśmy się gościły z okazji rozpoczęcia wakacji.
W mojej sałatce pokazuję jak można wykorzystać relish truskawkowy (klik), który zrobiłam w poprzednim poście.
Składniki:
- relish truskawkowy (można zastąpić innym ulubionym sosem z owocami),
- ser halloumi,
- rukola,
sos winegret do rukoli:
- 50 ml oliwy z oliwek,
- kilka kropel octu balsamicznego,
- 1 łyżeczka miodu,
- 1 łyżeczka musztardy dijon,
- można dodać odrobinę wody,
- sól do smaku.
Przygotowanie:
Wymieszać w słoiczku lub shakerze wszystkie składniki sosu winegret. Umytą i osuszoną rukolę polać sosem winegret. Ser pokroić w plastry i smażyć na patelni grillowej do zrumienienia. Ułożyć na rukoli. Polać relishem truskawkowym.
Jej, ale to musi być smaczne.
OdpowiedzUsuńuwielbiam, a ta Twoich zdjęciach wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam halloumi.
OdpowiedzUsuńJest tak wielozadaniowy. A Twoje danie chętnie bym teraz zjadła!
Poświętowałabym z Wami, bo wygląda bardzo apetycznie!:)
OdpowiedzUsuńeleganckie i wykwintne danie !
OdpowiedzUsuńDanie wygląda pysznie, pozdrawiamy :)
OdpowiedzUsuń