Relish z pomidorków koktajlowych
Mimo tylu tygodni wolnego ciągle jestem w niedoczasie...
I tyle planów wzięło w łeb...
I niby wiem, że wszystko dzieje się po coś, ale jednak szlag mnie trafia i brak mi cierpliwości...
.
.
.
W tym roku obrodziły pomidorki koktajlowe.
Dostałam całą michę i musiałam je jakoś przerobić.
Składniki:
- 500 g pomidorków koktajlowych,
- 2 cebule,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 50 ml octu balsamicznego,
- 50 g cukru trzcinowego,
- 2 goździki,
- 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu,
- 1 łyżeczka chilli w proszku.
Przygotowanie:
Pomidorki podsmażyć na oliwie. Cebulę pokroić w kostkę i dorzucić do pomidorków. Dodać resztę składników, smażyć na małym ogniu przez około 30 minut. Na koniec wyjąć goździki. Można całość zmiksować. Gorący relish przełożyć do wyparzonego słoika. Przechowywać w lodówce. Super smakuje podany do serów:-)
Jestem ciekawa smaku.
OdpowiedzUsuń