Pstrąg alpejski z patelni grillowej


Ostatnio taki obiad mieliśmy i naprawdę musiałam się spieszyć ze zrobieniem zdjęć...
Mimo pośpiechu wrzucam je na bloga.
Pstrągi wyszły tak pyszne, że aż szkoda jakby miały czekać.
No i robi się je ekspresowo.
Tylko po 6 minut z każdej strony i już:-)
Rewelacja!


Składniki:
  • po 1 sprawionym  pstrągu alpejskim na osobę,
  • sól, pieprz kolorowy i pieprz cytrynowy,
  • chlust oleju rzepakowego.
Przygotowanie:

Pstrągi wypatroszone umyć, ponacinać. Natrzeć skórę i wnętrze solą, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i pieprzem cytrynowym. Odstawić na minimum 30 minut. Rozgrzać patelnię grillową, chlusnąć odrobiną oleju i smażyć po 6 minut z każdej strony. Podawać udekorowane plastrem cytryny i gałązką świeżych ziół.



Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne