Kanapka Filadelfijska ze stekiem przygotowana na grillu elektrycznym
Wpis powstał w ramach współpracy partnerskiej
Kanapka Filadelfijska ze stekiem (Philly Cheesesteak Sandwich)
Płyty DuraCeramic nie tylko szybko osiągają wysoką temperaturę, ale także można je wyjąć i łatwo wyczyścić. Uwielbiam sprzęty, o których czystość łatwo się dba, bo oszczędza mi to bardzo wiele czasu i wiem, że posłużą mi one przez wiele lat. Grill posiada również wyjmowaną tacę ociekową zbierającą tłuszcz. Uchwyt podczas grillowania pozostaje chłodny, zapewniając bezpieczeństwo, a regulowane nóżki i szczotkowane wykończenie stali sprawiają, że grill Breville jest użytecznym i stylowym dodatkiem do każdej kuchni.
Jedynym minusem dla mnie jest brak regulacji uchyłu pokrywy. Gdyby można było drugą płytą płynnie regulować grill byłby bez wad.
Składniki (na 2 osoby):
- 2 bułki pszenne,
- 2 steki z rostbefu (lub antrykotu),
- 1 zielona papryka,
- 1 cebula biała i 1 czerwona,
- 2 plastry sera cheddar,
- sól, pieprz,
- olej do marynowania mięsa.
Przygotowanie:
Mięso pokroić w paski, zamarynować z olejem, solą i pieprzem minimum 20 minut prze pieczeniem. Paprykę oczyścić i pokroić w paski, cebule w piórka. Odciąć boki bułki, przekroić wzdłuż ale nie do końca. Wybrać miąższ, aby móc napakować kanapkę dodatkami. Rozgrzać grill, ustawiając na środkową regulację temperatury. Podpiekać cebulę z papryką, po chwili dodać mięso. Grillować około 5 minut. Położyć rozłożone bułki na płycie grzejnej. Gdy mięso będzie idealnie wysmażone kładziemy kawałki sera i mieszamy. Na bułce układamy skarmelizowane warzywa, a na wierzch mięso z serem. Składamy bułkę i zajadamy.
Mega apetycznie wygląda ta kanapka, właśnie skończyłam śniadanie, a mimo to chętnie bym ją zjadła
OdpowiedzUsuńAle apetyczna kanapka :) chętnie bym taka zjadła :)
OdpowiedzUsuńPysznie! takie kanapki to ja lubię.
OdpowiedzUsuńA grill elektryczny to bardzo pomocny sprzęt w domu.
O jaaaaaa 🤤😋😍 to musi być pyszne 😍 myślę, że na jednej bym nie skończyła🙈🤷♀️
OdpowiedzUsuńA mnie fascynuje coś innego. To jest grill kuchenny, domowy, wygląda cudnie i rzeczywiście to coś dla mnie, ale... Czy to nie dymi? Nie smrodzi? Czy da się z tym wytrzymać w mieszkaniu? Bo dom, to dom, wiadomo, większe przestrzenie, jakiś ganek, czy taras, ale nie każdy to ma, a ja zdecydowanie mam ochotę na ten sprzęcik.
OdpowiedzUsuńNie dymi, da się wytrzymać w mieszkaniu. Właśnie jest stworzony, aby go używać wewnątrz. Naprawdę bardzo polecam:-)
UsuńBrzmi pysznie :) wspaniała kanapka, w sam raz dla moich mięsożerców :) na Twoich zdjęciach wygląda mega apetycznie, aż ślinka leci :)
OdpowiedzUsuńNormalnie zgłodniałam:) pyszności nam tu Marzenko zaserwowałaś :)
OdpowiedzUsuńA ja głodna dzisiaj bo od rana w biegu...a tu takie pyszności... No jak możesz tak nieprzyzwoicie kusić? ;)
OdpowiedzUsuńExtra takie cudo! Fantastyczne rzeczy można tym czarować!
OdpowiedzUsuńChyba nawet nie tylko wersja z Filadelfii się tutaj klania,takie kanapki dość często robię na obiad jak nie chce mi się gotować obiadu haha. Bo faktycznie mila odmiana a do tego smakują wybornie,mięso robie zazwyczaj na patelni grillowanej.
OdpowiedzUsuń