CIASTKA BROWNIE Z CUKINIĄ I KAWAŁKAMI CZEKOLADY
- 1¼ szkl. mąki migdałowej
- ¼ szkl. kakao w proszku
- ¼ łyżeczki drobnej soli morskiej
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
- ⅓ szkl. syropu klonowego
- 3 łyżki masła orzechowgo
- 1 jajko
- 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego
- ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 szkl. startej cukinii
- ½ szkl. czekoladowych pastylek
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszać mąkę migdałową, kakao, sól morską i sodę oczyszczoną. Wymieszać razem, aż równomiernie się wymiesza.
W średniej misce wymieszać syrop klonowy, masło migdałowe, olej kokosowy, wanilię i jajko. Połączyć i wymieszać wszystko razem z obu misek. Dodać również do miski startą, odciśniętą w ręczniku papierowym cukinię i chipsy czekoladowe. Za pomocą szpatułki połączyć wszystko razem, aż równomiernie się połączą wszystkie składniki. Ciasto będzie bardzo gęste.
Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta na przygotowaną blachę do pieczenia.
Piec czekoladowe ciastka przez 25 minuty. Gotowe powinny być suche w dotyku na wierzchu. Wystudzić. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Są mięciutkie przez cały czas.
Podoba mi się ten przepis, brownie z cukinią jeszcze nie robiłam, muszę w końcu spróbować
OdpowiedzUsuńZapisuje przepis bo napewno się przyda. Super.
OdpowiedzUsuńTakiego brownie jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńZ cukini robiłam kiedyś ciasto a'la piernik. Dobry był i nikt nie wiedział że to z cukinią.
OdpowiedzUsuńDziekuje za przepis,upieklam-ciasteczka sa pyszne.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i dzięki za komentarz:-)
Usuń