GOFRY Z MANGO

 Wpis powstał w ramach współpracy partnerskiej 

Gofry z mango zachwycą i dużych i małych;-) Oprócz pięknego koloru smakują wyśmienicie. Przygotowałam do nich karmelizowane śliwki, jednak nie zdążyłam ich podać...Gofry zostały pochłonięte przez wnuki bez dodatków. Cudem udało mi się zrobić zdjęcia;-)

Gofry przygotowałam w opiekaczu do kanapek Breville z wymiennymi wkładami do gofrów.

Przygotowywanie opiekanych kanapek czy gofrów jest łatwe i przyjemne. Korzystając z podstawowych składników, można w ciągu kilku minut przygotować smakowite, słodkie lub pikantne przekąski, idealne na każdą porę dnia. Opiekacz do kanapek Breville DuraCeramic łączy funkcjonalność z estetycznym wykończeniem, pasuje idealnie do każdej kuchni.  Specjalna powłoka DuraCeramic jest odporna na zarysowania i trwalsza niż tradycyjne powłoki nieprzywierające. Dwa ustawienia temperatury umożliwiają zmianę mocy grzejnej podczas przygotowywania różnego rodzaju potraw. Niska moc to ustawienie idealne do przygotowywania potraw o dużej zawartości cukru. Wysoka moc to ustawienie zalecane do przygotowywania tostów.

Nowoczesny design opiekacza Breville łączy się idealnie z funkcjonalnością tego urządzenia. Antypoślizgowe nóżki, nienagrzewający uchwyt, możliwość przechowywania w pionie i schowek na kabel zdecydowanie ułatwią pracę. Zewnętrzne walory estetyczne sprawiają, że urządzenie będzie pasowało idealnie do każdego wnętrza. Dodatkowym, nie bez znaczenia, atutem jest możliwość  zastosowania wymiennych wkładów. Dzięki temu mamy 2 urządzenia w jednym:-)

Składniki:

  • 1 szkl. mąki pszennej lub orkiszowej
  • 8 łyżek pulpy z mango (użyłam gotowej pulpy z mango alphonso)
  • 3/4 szkl. maślanki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie:

W  misce wymieszać maślankę,  jajko, pulpę  z mango i olej. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na minimum 15 minut. W tym czasie nagrzać gofrownicę. Posmarować  olejem obie płyty. Wylać masę  i piec kilka minut. Podawać gofry z ulubionymi dodatkami.





Komentarze

  1. Gofrów z mango jeszcze nigdy nie jadłam, ale narobiłaś mi takiego apetytu, że dzisiaj zrobię. To musi smakować obłędnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Super sprawa taka gofrownica. Marzą mi się gofry na śniadanie ale jak się w gofrownicę nie zaopatrzę to dalej to pozostanie w sferze marzeń. A z mango to bym zjadła.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne