QUESADILLA Z ZIEMNIAKAMI I CHORIZO

 

Quesadilla z ziemniakami i chorizo jest u nas dość często.  Zazwyczaj wtedy, gdy mi zostaną ziemniaki z obiadu. Takie przerobienie resztek świetnie urozmaica jedzenie. Wszyscy zadowoleni, bo jest coś innego, a ja się cieszę, że mogę wykorzystać wszystko do ostatniego kęsa:-)

Quesadilla to gotowa tortilla, na którą kładzie się kawałek sera i dodatki, składa na pół i opieka z obu stron, aby rozpuścił się ser lub podgrzało nadzienie. W Meksyku to najważniejszy dodatek do wszystkiego, składnik bazowy wielu dań.

Składniki:

Przygtowanie:

Ziemniaki pokroić w kostkę. Na suchej patelni przesmażyć plasterki kiełbasy, dodać cebulę, zeszklić. Dodać ziemniaki i przyprawy, podsmażyć, aż masa się połączy. Na połowę tortilli nakładać starty ser, nadzienie i znowu ser. Złożyć placek i opiekać z dwóch stron na patelni grillowej lub na grillu. Podawać z salsą lub/i guacamole.



Komentarze

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne