ROLADKI Z SZYNKI I SERA MARYNOWANE W OLIWIE
Roladki z szynki i sera marynowane w oliwie
Idealna przystawka na imprezę
Roladki z szynki i sera marynowane w oliwie wpisane są u nas na stałe w menu imprez. Do nasiadówki idealne:-)
Zawsze robiłam je najwyżej dzień wcześniej. Tym razem zamarynowałam przystawkę, kilka dni przed planowaną kolacją, w pojemnikach FoodSaver Fresh. System zdał egzamin z czego jestem bardzo zadowolona, gdyż pozwoliło mi to zaoszczędzić dużo czasu i miałam gotowe danie dużo wcześniej przygotowane. Lubię takie udogodnienia przy pracy w kuchni.
Składniki:
- 2 opakowania szynki dojrzewającej,
- 2 opakowania serka twarogowego naturalnego lub ziołowego,
- 4 - 5 ząbków czosnku,
- suszona bazylia, pieprz świeżo zmielony,
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Najlepiej przygotować roladki dzień wcześniej, a mając pojemniki próżniowe nawet kilka dni wcześniej. Do serków wcisnąć 2 - 3 ząbki czosnku, dodać pieprz i wymieszać. Smarować tak przygotowaną masą plastry szynki, zwijać w ruloniki, ułożyć ciasno w pojemniku. Posypać plastrami czosnku i suszoną bazylią. Zalać oliwą tak, żeby przykryć całość, odessać powietrze zgrzewarką lub zamknąć w pojemniku. Odstawić do lodówki.
Przechowywanie żywności w pojemnikach FoodSaver Fresh to naprawdę świetna sprawa. Nie marnuje się zapasów. Użyte składniki mogą długo zachowywać świeżość. Zajmują mało miejsca w lodówce.
Poza tym:
- produkty spożywcze chronione są przed rozwojem bakterii,
- jedzenie nie obsycha i dłużej nadaje się do spożycia,
- produkty zachowują swój smak, zapach i wartości odżywcze.
* Wpis powstał w ramach współpracy partnerskiej z FoodSaver
Chciałam zaprosić również na Black Friday - każdy znajdzie coś dla siebie
Świetny pomysł na przekąski. Na 100% skorzystam z Twojego przepisu. Te pojemniki do marynowania są super 🙂
OdpowiedzUsuńInteresujący przepis, ciekawa jestem, jak smakują takie marynowane roladki? Super pojemniki, przydałby mi się do śledzi ;-)
OdpowiedzUsuńTakie roladki na pewno smakowałyby mojemu mężowi.
OdpowiedzUsuńTak prosta przekąska ze aż się dziwie ze jeszcze czegoś takiego nie zrobiłam do tej pory. Smakowicie wyglądają.
OdpowiedzUsuńO rany, jak one pysznie wyglądają! Chyba też skorzystam z Twojego przepisu;)
OdpowiedzUsuń