KREWETKI Z SOSEM TYSIĄCA WYSP
Krewetki z sosem tysiąca wysp
Najlepsza przystawka na imprezę
Krewetki z sosem tysiąca wysp możesz podać do sałatki jako dodatek lub jako samodzielne danie w formie przystawki. Może być też ozdobą stołu przekąsek finger food na imprezie. Są pyszne i rozchwytywane jako pierwsze.
Przekonałam Was? :-)
- krewetki królewskie lub białe surowe
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 łyżki pikantnego kechupu
- 1 łyżka sosu chilli
- 0,5 łyżeczki sosu Worcestershire
- 1 łyżeczka octu z białego wina
- sól i pieprz cayenne do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki sosu wymieszać dokładnie. Doprawić solą i pieprzem cayenne.
Krewetki oczyścić, pozbawić ogonków. Usunąć jelito, które znajduje się wzdłuż części grzbietowej. Sparzyć we wrzątku aż uzyskają różowy kolor. Do kieliszków wlać sos i zawiesić na brzegu po 2-3 krewetki.
Oj nie. To zdecydowanie nie dla mnie jeśli chodzi o smak.
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na krewetki, mam akurat nadmiar krewetek, więc przepis jak na zamówienie :)
OdpowiedzUsuń