GOFRY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM
Gofry z czosnkiem niedźwiedzim
Gofry zielone z dodatkiem liści czosnku niedźwiedziego
Gofry z czosnkiem niedźwiedzim przygotowałam dla Was na specjalną okazję.
W maju obchodzę 10 rocznicę powstania mojego bloga. Kawał czasu...Aż trudno mi uwierzyć, że to już tyle lat minęło. Z tej okazji razem z firmą Breville zapraszam na urodzinowy konkurs. Do wygrania rewelacyjna Gofrownica Breville DuraCeramic z dodatkowo wymiennymi wkładami do kanapek. Szczegóły konkursu są w poście na Instagramie. Zapraszam!
Składniki:
- 50 g czosnku niedźwiedziego
- 1 szkl. mąki
- 3/4 szkl. maślanki
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli i proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera i zmiksować. Odstawić na około 15 minut. Smażyć w mocno rozgrzanej gofrownicy posmarowanej odrobiną oleju. Ja swoje podałam z labneh wymieszanym z rzodkiewką, szczypiorkiem i chili. Osobno podsmażyłam w plasterkach szparagi zielone.
Wow, ale one pysznie wyglądają. Nie jadłam jeszcze takich gofrów.
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie, piękny kolor to będzie nasz przysmak na tegoroczne lato
OdpowiedzUsuńCzy kolor tylko od czosnku? wyśmienite :-)
OdpowiedzUsuńTak Dorotko, od czosnku są zielone:-)
OdpowiedzUsuń