SMOOTHIE Z JARMUŻEM, OGÓRKIEM I JABŁKIEM
Smoothie z jarmużem, ogórkiem i jabłkiem
Zielony koktajl orzeźwiający
Smoothie z jarmużem, ogórkiem i jabłkiem zrobiłam sobie na śniadanie do pracy. Kolor i smak wyszedł fantastyczny. Dzięki ogórkowi i limonce był bardzo orzeźwiający. A jabłko i jarmuż sprawiło, że był sycący. Tak mi posmakował, że przez kilka kolejnych dni powtarzałam go. Zrobiony wieczorem, zamknięty w kubku próżniowym, wyglądał i smakował tak samo rewelacyjnie jak przygotowany na świeżo. W ogóle się nie rozwarstwiał i nie stracił koloru. Miło byłam zaskoczona:-)
Składniki na smoothie z jarmużem, ogórkiem i jabłkiem:
- 1- 2 gałązki jarmużzu
- 1 jabłko
- 1- 2 ogórki
- sok wyciśnięty z ćwiartki limonki
- syrop z agawy do smaku (można pominąć)
- 1 szklanka wody
Przygotowanie smoothie z jarmużem, ogórkiem i jabłkiem:
Wszystkie składniki na smoothie umyć. Z gałązek jarmużu wyciąć miękkie liście, odrzucając twarde gałązki. Jabłko i ogórka obrać lub nie. Wszystko umieścić w blenderze. Zmiksować. Dosłodzić ewentualnie syropem z agawy. Podawać.
Ja swoje smoothie z jarmużem, ogórkiem i jabłkiem przygotowałam w blenderze próżniowym KOHERSEN®. To idealne rozwiązanie dla osób, które cenią sobie pełnowartościowe i zdrowe posiłki. Przygotowywane w blenderze próżniowym zupy, sosy i napoje zachowują pełnię składników odżywczych i cennych enzymów – są zdrowsze, a dodatkowo lepiej wyglądają i smakują. Przyrządzając posiłki w próżni, w znaczącym stopniu ograniczamy możliwość rozwoju mikroorganizmów, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie. Jedzenie pozostaje świeże na dłużej, a zatem przez dłuższy czas można cieszyć się jego pełnym smakiem.
W zestawie z Blenderem próżniowym KOHERSEN® znajduje się bidon podróżny o pojemności 0,6l wykonany z Tritanu. Materiał ten charakteryzuje się wyjątkową wytrzymałością (również na wysokie temperatury), nie pochłania zapachów i nie wchodzi w reakcję z żywnością. Dzięki niemu można przygotowane napoje zabrać ze sobą w podróż, a szczelna pokrywa zapewni, że zawartość nie wyleje się w transporcie. Dodatkowo można go podłączyć do blendera i podciśnieniowo odessać powietrze. Gwarantuje to, że napoje czy zupy nie tracą swoich właściwości, koloru i nie rozwarstwiają się.
Dane techniczne blendera można sprawdzić na stronie Kohersena.
Wpis powstał w ramach współpracy partnerskiej.
Jestem ciekawa tego smaku.
OdpowiedzUsuńZawsze się zastanawiałam, czy taki zielone jest dobre:) Szrekowe jedzonko, może na dziś? Pozdrowiena
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł na zdrowy i pożywny koktajl
OdpowiedzUsuń