KANAPKA Z MANGO I KREWETKAMI

Kanapka z mango i krewetkami  

Najlepsza egzotyczna kanapka z krewetkami  


Kanapka z mango i krewetkami -  jedna z lepszych jakie jadłam. Dla miłośników owoców morza to prawdziwa gratka. Smaki ostre ze słodkimi świetnie się uzupełniają tworząc prawdziwą euforię. Mówię Wam - raj dla podniebienia:-)

Składniki:

  • bagietka lub ciabatta 
  • 10 krewetek tygrysich surowych
  • garść rukoli
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 mango
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki sosu słodkiego chilli
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta płatków chili
  • 1 łyżeczka masła

Przygotowanie:

Majonez połączyć z sosem chilli. Krewetki obrać. Podsmażyć na maśle rozdrobniony czosnek i płatki chili. Po chwili dodać krewetki. Smażyć aż zmienią kolor na różowy. Bagietkę lub ciabattę przekroić na pół. Podsmażyć na patelni grillowej lub opiec w opiekaczu. Posmarować obie części bułki sosem, ułożyć rukolę, krewetki, piórka cebuli i plasterki mango. Przykryć druga połówką bułki.




Komentarze

  1. Świetny przepis, będę musiała przyrządzić niedługo samodzielnie bo uwielbiam takie rewelacje kulinarne :)

    Zresztą niedługo spróbuję owoce morza na miejscu. Lecę z facetem pod koniec miesiąca na 4 noce do Madrytu. Nie byliśmy tam nigdy, więc zapytuje: który hotel wybrac? (w centrum i po taniości), gdzie pójść? Co zobaczyć? Gdzie zjeść najlepsze owoce morza i gdzie najlepsza paella?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne