SORBET BRZOSKWINIOWY Z CYTRTRYNĄ I BAZYLIĄ
Sorbet brzoskwiniowy z cytryną i bazylią
Lody brzoskwiniowe z bazylią
Sorbet brzoskwiniowy z cytryną i bazylią zrobiłam na deser po niedzielnym obiedzie. Zaskoczył mnie smakiem. Był bardzo orzeźwiający, a bazylia świetnie dopełniała smak. Przygotowanie domowych lodów to naprawdę nieduży wysiłek. Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo zapewne takiego sorbetu nie kupisz w żadnym sklepie:-)
Składniki:
- 300-400 g brzoskwiń
- 1 cytryna
- 10 listków świeżej bazylii
- 50 ml wody
- 50 g cukru trzcinowego
Przygotowanie:
Sorbet można również zrobić w blenderze. Wystarczy wszystko wymieszać, zblendować i zamrozić.
Do przygotowania sorbetu użyłam robota do sałatek i deserów Kohersen VC05S. Jest to idealne urządzenie dla osób chcących szybko przygotować wszelkiego rodzaju surówki i sałatki. Dodam jeszcze, że robot jest bardzo zgrabny i mały. Na pewno nie będziecie mieć problemu z jego schowaniem w kuchni. Jest bardzo prosty w obsłudze i w trakcie przygotowywania posiłku łatwo można zmieniać końcówki. Dla mnie to ogromny plus:-)
Cały proces zrobienia lodów trwa zaledwie kilka chwil. Wystarczy zamrozić wcześniej pokrojone w kostkę owoce, a specjalna końcówka pomoże Wam przyrządzić pyszne lody i sorbety, którymi zachwycicie domowników oraz gości i które z pewnością staną się wspaniałym urozmaiceniem letnich spotkań.
Robot do sałatek i deserów Kohersen wyposażony jest w 150 W silnik oraz zestaw noży ze stali nierdzewnej dla zapewnienia doskonałych efektów pracy urządzenia:
• do cięcia cienkich, gładkich plastrów
• do cięcia grubych, falistych plastrów
• do gruboziarnistego tarcia
• do drobnego tarcia
• do rozdrabniania / ścierania
• do cięcia ziemniaków na frytki
• końcówka do lodów
Dane techniczne robota można sprawdzić na stronie Kohersena.
Komentarze
Prześlij komentarz