TOSTY Z BATATA
Tosty z batata
Grzanki z batata z bananem i masłem orzechowym
Tosty z batata zaskoczyły mnie smakiem, Z dodatkiem masła orzechowego, banana i orzechów stanowią bardzo energetyczny posiłek. Polecam zwłaszcza tym, którzy nie mogą jeść pieczywa. Taka grzanka naprawdę świetnie zastępuje kromkę chleba:-)
Składniki:
- 1 batat średniej wielkości
- masło orzechowe
- 1 banan
- orzechy pecan
- syrop klonowy
Przygotowanie:
Pokroić umytego batata wzdłuż na plastry o grubości 5 mm. Opiec w tosterze na maksymalnej mocy tak długo, aby miąższ był miękki. Posmarować opieczone plastry masłem orzechowym. Na wierzch położyć plastry banana, posypać uprażonymi i posiekanymi orzechami. Polać syropem klonowym.
Wow, nie jadłam jeszcze takich tostów.
OdpowiedzUsuńWiolu polecam 😌
UsuńWygląda pychota, jadłabym.
OdpowiedzUsuń