KOKTAJL Z WIŚNIAMI, BANANEM I KARDAMONEM
Koktajl z wiśniami, bananem i kardamonem
Pyszny koktajl owocowy z kardamonem
Koktajl z wiśniami, bananem i kardamonem zrobiłam sobie na śniadanie do pracy. Dodatek kardamonu, który uwielbiam, podkręcił smak. Zrobiony wieczorem, zamknięty w kubku próżniowym, wyglądał i smakował tak samo rewelacyjnie jak przygotowany na świeżo. W ogóle się nie rozwarstwiał i nie stracił koloru. Miło byłam zaskoczona:-)
Składniki na koktajl z wiśniami, bananem i kardamonem:
- 200-300 g wiśni świeżych lub mrożonych (wydrylowanych)
- 1 banan
- syrop klonowy lub miód do smaku
- 1 szklanka kefiru lub jogurtu (można użyć więcej)
- ziarenka z dwóch kapsułek kardamonu
Przygotowanie koktajlu z wiśniami, bananem i kardamonem:
Wiśnie mrożone rozmrozić. Banana obrać. Ziarenka kardamonu utłuc w moździerzu. Wszystkie składniki umieścić w blenderze. Zmiksować. Dosłodzić ewentualnie syropem klonowym lub miodem. Podawać.
Ja swój koktajl z wiśniami, bananem i kardamonem przygotowałam w blenderze próżniowym KOHERSEN®. To idealne rozwiązanie dla osób, które cenią sobie pełnowartościowe i zdrowe posiłki. Przygotowywane w blenderze próżniowym zupy, sosy i napoje zachowują pełnię składników odżywczych i cennych enzymów – są zdrowsze, a dodatkowo lepiej wyglądają i smakują. Przyrządzając posiłki w próżni, w znaczącym stopniu ograniczamy możliwość rozwoju mikroorganizmów, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie. Jedzenie pozostaje świeże na dłużej, a zatem przez dłuższy czas można cieszyć się jego pełnym smakiem.
W zestawie z Blenderem próżniowym KOHERSEN® znajduje się bidon podróżny o pojemności 0,6l wykonany z Tritanu. Materiał ten charakteryzuje się wyjątkową wytrzymałością (również na wysokie temperatury), nie pochłania zapachów i nie wchodzi w reakcję z żywnością. Dzięki niemu można przygotowane napoje zabrać ze sobą w podróż, a szczelna pokrywa zapewni, że zawartość nie wyleje się w transporcie. Dodatkowo można go podłączyć do blendera i podciśnieniowo odessać powietrze. Gwarantuje to, że napoje czy zupy nie tracą swoich właściwości, koloru i nie rozwarstwiają się.
Poniżej chciałam pokazać jak po 8 h wygląda mój koktajl zamknięty w owym kubku próżniowym. Praktycznie nie zmienił się - ani w konsystencji ani w smaku.
Dane techniczne blendera można sprawdzić na stronie Kohersena.
Wpis powstał w ramach współpracy partnerskiej.
Lubię koktajle. Ten zapowiada się pysznie z kardamonem.
OdpowiedzUsuńTakiego jeszcze nie piłam. Ależ musi być pyszny.
OdpowiedzUsuń