SUSZONE OWOCE PIGWOWCA
Suszone owoce pigwowca
Idealny dodatek do herbaty
Suszone owoce pigwowca zrobiłam po raz pierwszy. Doskonale smakują z gorącą herbatą - duża dawka witaminy C. I nie ukrywam, że przy tej okazji przygotowałam z większości prezenty dla najbliższych na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Polecam!
Składniki:
- owoce pigwowca japońskiego - ilość dowolna
- suszarka do suszenia owoców, warzyw i grzybów
Przygotowanie:
Owoce umyć dokładnie szmatką w ciepłej wodzie. Wytrzeć do sucha. Pokroić pigwowca w cieniutkie plasterki. Usunąć pestki. Układać na sitach suszarki. Suszyć kilka godzin, zmieniając położenia sit. Suche przełożyć do szczelnych pojemników lub słoików.
Super. Do herbaty jak znalazł.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł ze suszeniem pigwy.
OdpowiedzUsuń