TOSTY Z POMIDORKAMI I CHEDDAREM

Tosty z pomidorkami i cheddarem 

Tosty śniadaniowe zero waste 


Tosty z pomidorkami i cheddarem to pomysł na śniadanie zero waste. Pewnie niejednokrotnie zostały Wam pomarszczone pomidorki koktajlowe i podeschnięte pieczywo. Można z tego wyczarować pyszne jedzonko:-)

Składniki:

  • 2 kromki czerstwego chleba (u mnie domowy na zakwasie)
  • pomidorki koktajlowe
  • kawałek cheddara
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka oliwy
  • masło do posmarowania pieczywa 

Przygotowanie:

Pomidorki przekroić na pół. Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmażyć pomidorki, doprawiając je solą i pieprzem. Odstawić. Kromki chleba posmarować masłem po jednej stronie. Na drugiej rozłożyć starty cheddar. Na jedną  z cheddarem wyłożyć pomidorki  i przykryć drugą z cheddarem. Smażyć na patelni do zrumienienia.

Tosty z pomidorkami i cheddarem przygotowałam na  patelni z powłoką DIAMOND Kohersen Black Cube , o pojemności 1,1 l i średnicy 20 cm. Naczynie posiada wytrzymałą, odporną na zarysowania powłokę o strukturze plastra miodu, dzięki której temperatura jest równomiernie rozprowadzana po powierzchni naczynia, a podczas gotowania nie przywierają do niej potrawy. Patelnia jest mała i wygodna. Do przygotowania śniadaniowych dań idealna. W kuchni nie może zabraknąć takiego naczynia:-)

Dane techniczne naczyń można sprawdzić na stronie Kohersena.

Wpis powstał w ramach współpracy partnerskiej.


Komentarze

  1. Idealny pomysł na dobre śniadanko.

    OdpowiedzUsuń
  2. Rozwiązania zero waste szczególnie sobie cenię. Zgadzam się, że można wyczarować super jedzonko jak to. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj dawno takich nie jadłam :D Aż się zachciało takich tostów

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie dawałam nigdy pomidorków do tostów. Te prezentują się pysznie

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie tosty to coś świetnego. Bardzo lubię na śniadanie

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne