TOSTY Z POMIDORKAMI I CHEDDAREM
Tosty z pomidorkami i cheddarem
Tosty śniadaniowe zero waste
Tosty z pomidorkami i cheddarem to pomysł na śniadanie zero waste. Pewnie niejednokrotnie zostały Wam pomarszczone pomidorki koktajlowe i podeschnięte pieczywo. Można z tego wyczarować pyszne jedzonko:-)
Składniki:
- 2 kromki czerstwego chleba (u mnie domowy na zakwasie)
- pomidorki koktajlowe
- kawałek cheddara
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka oliwy
- masło do posmarowania pieczywa
Przygotowanie:
Tosty z pomidorkami i cheddarem przygotowałam na patelni z powłoką DIAMOND Kohersen Black Cube , o pojemności 1,1 l i średnicy 20 cm. Naczynie posiada wytrzymałą, odporną na zarysowania powłokę o strukturze plastra miodu, dzięki której temperatura jest równomiernie rozprowadzana po powierzchni naczynia, a podczas gotowania nie przywierają do niej potrawy. Patelnia jest mała i wygodna. Do przygotowania śniadaniowych dań idealna. W kuchni nie może zabraknąć takiego naczynia:-)
Dane techniczne naczyń można sprawdzić na stronie Kohersena.
Wpis powstał w ramach współpracy partnerskiej.
Idealny pomysł na dobre śniadanko.
OdpowiedzUsuńRozwiązania zero waste szczególnie sobie cenię. Zgadzam się, że można wyczarować super jedzonko jak to. :)
OdpowiedzUsuńOj dawno takich nie jadłam :D Aż się zachciało takich tostów
OdpowiedzUsuńNie dawałam nigdy pomidorków do tostów. Te prezentują się pysznie
OdpowiedzUsuńTakie tosty to coś świetnego. Bardzo lubię na śniadanie
OdpowiedzUsuń