ZRAZY WIEPRZOWE
Zrazy wieprzowe
Zrazy z szynki wieprzowej
Zrazy wieprzowe przygotowałam na niedzielny obiad. Były bardzo delikatne, mięciutkie i wszyscy zachwycali się smakiem. Kiedy chcesz zabłysnąć, to polecam ich przygotowanie. Na pewno danie zrobi wrażenie na gościach. Zazwyczaj roladki robię z wołowiny, jednak ich przygotowanie trwa dużo dłużej. Na pewno częściej będą gościły na obiadach rodzinnych.
Składniki:
-
500-700 g szynki wieprzowej
- 1 cebula
- musztarda ostra
- sól, pieprz
- 2 - 3 listki laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 0,5 litra bulionu
- mąka do obtoczenia
- olej
Przegotowanie:
Zrazy wieprzowe przygotowałam na patelni Saute Kohersen BLACK CUBE o pojemności 3,6 l i
średnicy 26 cm. Wysokie ścianki ułatwiają przyrządzanie potraw oraz
minimalizują ryzyko rozpryskiwania gorącego tłuszczu. Dwustronna
powierzchnia BLACK CUBE posiada wyjątkową strukturę
plastra miodu, która pozwala na szybkie, równomierne rozprowadzanie
ciepła oraz co za tym idzie - na szybsze przyrządzanie potraw.
Dane techniczne naczyń można sprawdzić na stronie Kohersena.
Wpis powstał w ramach współpracy partnerskiej.
Z musztardą jeszcze nie robiłam. Już mam pomysł na obiad
OdpowiedzUsuń