GOFRY BEZGLUTENOWE Z CIECIERZYCY
Gofry bezglutenowe z ciecierzycy
Gofry z ciecierzycy - tylko z czterech składników
Gofry bezglutenowe z ciecierzycy to najprostszy sposób na przygotowanie pysznego śniadania. Zachęcam do ich zrobienia. Będziesz zaskoczony przepisem;-) Wybór dodatków do nich zostawiam Wam. U mnie był to serek z czosnkiem niedźwiedzim i łososiem wędzonym, ale może to być jajko, pomidor i awokado, itp...
Składniki:
- 200 g ugotowanej ciecierzycy (u mnie z zalewy)
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
+ olej do posmarowania gofrownicy
Przygotowanie:
Ciecierzycę zmiksować z jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na minimum 15 minut. Rozgrzać dobrze gofrownicę. Posmarować olejem i smażyć gofry. Gofry są gotowe, gdy para przestanie się unosić z gofrownicy.
Ja swoje podałam z serkiem śmietankowym, doprawiłam posiekanym czosnkiem niedźwiedzim. I na wierzch położyłam łososia wędzonego.
Muszę przyznać, że nie jadłam jeszcze takich gofrów.
OdpowiedzUsuńWyglądają smacznie i chrupiąco. Mogłabym takie spróbować
OdpowiedzUsuńTakich gofrów nigdy nie jadłam.
OdpowiedzUsuńNie przepadam za tradycyjnymi goframi, ale takie wytrawne z łososiem mogłyby mi posmakować. :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz słyszę o takich gofrach. Zawsze bardziej preferuje te na słodko, ale kto wie... Być może czas przełamać smaki i spróbować również wytrawnych?
OdpowiedzUsuń