FRYTKI Z BATATÓW
Frytki z batatów
Chrupiące i pyszne frytki z batatów
Frytki z batatów - chrupiące i pyszne:-) Efekt taki otrzymamy dzięki dodatkowi skrobi kukurydzianej. Mówię Wam - niebo w gębie:-) Świetnie pasują do grillowanych mięs i warzyw. Łapcie przepis i cieszcie się ich smakiem.
Składniki:
- 1-2 duże bataty
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- sól wędzona w płatkach
Przygotowanie:
Bataty obrać i pokroić w cienkie frytki. Posypać skrobią kukurydzianą, aby całe się nią pokryły. Wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. polać oliwą z oliwek i wymieszać dobrze. Piec w 200 stop. C do zrumienienia. W międzyczasie wymieszać je i ponownie zapiekać. Podawać same lub z sosem (u mnie z czosnkowym).
Nigdy takich nie jadłam. Będę próbować
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają. Warto spróbować
OdpowiedzUsuńDziekuje😃
OdpowiedzUsuń