RISOTTO ZE SZPARAGAMI
Risotto ze szparagami
Risotto ze szparagami ugotowane w Multicookerze
Risotto ze szparagami zawsze chciałam zrobić, ale ciągle mi było z nim nie po drodze. Mimo, że bardzo lubię wszystkie użyte składniki ...Tym razem wszystko wypaliło i oto jest:-) Pyszne, kremowe. Polecam!
Składniki:
- 1 cebula
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1 łyżka okiwy
- 1.5 szkl. ryżu aborio
- 600 - 700 ml bulionu
- 1-2 łyżki masła
- ser parmezan w kawałku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
W misie Multicookera podsmażyć na funkcji Brown/Saute cebulę na oliwie, dodać ryż. Chwilę podsmażyć. Dodać szparagi pocięte w plasterki, przyprawy, zalać bulionem. Dobrze wymieszać, zamknąć pokrywę urządzenia. Nastawić funkcję Rice/Grains. Po zadanym czasie, automatycznie wybranym, odczekać 15 minut i otworzyć pokrywę. Dodać masło i starty ser. Ewentualnie jeszcze doprawić.
Risotto przygotowałam przy pomocy Molticookera Crockpot Turbo Express CSC062X, który ma wśród 14 programów funkcję gotowania Rice/Grains. Dzięki urządzeniu udało mi się zrobić pyszny obiad bez stania przy kuchni.
- gotowanie pod ciśnieniem
- wolne gotowanie
- Sous Vide
- sterylizacja
- duszenie
- podsmażanie/ Saute
- gotowanie na parze
- jogurt
- deser
- zupa
- ryż/kasza
- mięso/drób
- fasola/chillifunkcja Keep Warm (podtrzymywanie ciepła)
Dzięki tylu funkcjom można w swojej kuchni naprawdę przygotować wiele dań różnymi metodami. Dla nowoczesnej gospodyni to sprzęt, który spełni wiele marzeń i zadowoli każdego członka rodziny - i małego i dużego:-)
Dane techniczne Multicookera można sprawdzić na stronie Crockpota.
Wpis powstał w ramach współpracy partnerskiej.
Kolejny świetny przepis. Bardzo lubię takie nowości próbować
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo pysznie. Rewelacja!
OdpowiedzUsuńRisotto wygląda obłędnie, ale i zdjęcia są przepiękne i naprawdę zachęcają <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie, Agness :))
Mniam wygląda mega smacznie 😍
OdpowiedzUsuń