SZPARAGI ZIELONE PIECZONE W PANIERCE PANKO Z PARMEZANEM

Szparagi zielone pieczone w panierce panko z parmezanem 

Chrupiące pieczone szparagi 


Szparagi pieczone w panierce panko z parmezanem to dla mnie najlepsza przystawka lub przegryzka. I zdanie to podzielają również Ci co próbowali jej u mnie. Proste danie, a jakie pyszne:-) Polecam!

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1-2 jajka
  • panierka panko
  • parmezan w kawałku
  • sól, pieprz
sos:
  • majonez
  • sok z cytryny do smaku

Przygotowanie:

Odciąć lub odłamać końce szparagów. Umyć i wysuszyć. Jajko roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. W osobnej misce wymieszać panierkę panko ze startym serem. Panierować w jajku i panierce każdego szparaga osobno. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można dodatkowo posypać startym parmezanem. Piec do zrumienienia około 20-30 minut w temp. 180 stop. C. Podawać z majonezem doprawionym sokiem z cytryny.








Komentarze

  1. Pyszne jedzonko. Takie połączenie musi sprawiać niesamowitą smakową przyjemność.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne