SZPARAGI ZIELONE PIECZONE W PANIERCE PANKO Z PARMEZANEM
Szparagi zielone pieczone w panierce panko z parmezanem
Chrupiące pieczone szparagi
Szparagi pieczone w panierce panko z parmezanem to dla mnie najlepsza przystawka lub przegryzka. I zdanie to podzielają również Ci co próbowali jej u mnie. Proste danie, a jakie pyszne:-) Polecam!
Składniki:
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1-2 jajka
- panierka panko
- parmezan w kawałku
- sól, pieprz
sos:
- majonez
- sok z cytryny do smaku
Przygotowanie:
Odciąć lub odłamać końce szparagów. Umyć i wysuszyć. Jajko roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. W osobnej misce wymieszać panierkę panko ze startym serem. Panierować w jajku i panierce każdego szparaga osobno. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można dodatkowo posypać startym parmezanem. Piec do zrumienienia około 20-30 minut w temp. 180 stop. C. Podawać z majonezem doprawionym sokiem z cytryny.
Pyszne jedzonko. Takie połączenie musi sprawiać niesamowitą smakową przyjemność.
OdpowiedzUsuń