KORECZKI Z OGÓRKA, ARBUZA, OLIWEK I FETY

Koreczki z ogórka, arbuza, oliwek i fety 

Letnie szaszłyki na imprezę 


Koreczki z ogórka, arbuza,oliwek i fety są doskonałą  przegryzką na imprezie. Prezentują się pięknie, robi się je błyskawicznie. I możemy dokładać ulubione składniki jak np. różne rodzaje oliwek, listki ziół... Słowo, że zrobią wrażenie na gościach:-)

Składniki:

  • 1 długi ogórek zielony
  • ser feta
  • arbuz
  • oliwki kalamata
  • świeże listki bazylii lub mięty
  • pieprz
  • oliwa lub sos winegret do polania (można pominąć)
Przygotowanie:

Ogórka pokroić wzdłuż nożykiem do warzyw. Fetę i arbuza pokroić w kostkę. Jeśli oliwki mają pestkę, to przed nadzianiem wyciągnąć ją.  Nabijać na szpadki do koreczków ogórka w harmonijkę, a pomiędzy nabijać fetę, arbuza, listki ziół i oliwki. Doprawić i skropić oliwą lub sosem winegret. Schłodzić w lodówce przed podaniem.




Komentarze

  1. Fajna przekąska, bardzo dekoracyjna, ślicznie wyglądają :)
    Pozdrawiam, Agness:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna przekąska, wygląda ładnie i tak świeżo. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak będę mieć ogórki i arbuzy z własnego ogródka to na pewno zrobię. Wygląda pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Koreczki świetnie się prezentują. Idealne na przekąskę dla gości i domowników. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ależ pysznie to wygląda! Jest jednocześnie atrakcyjne i tak łatwe do zrobienia. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przyznam że nigdy takich nie robiłam. Z chęcią spróbuję

    OdpowiedzUsuń
  7. Elegancko wyglądają, ale przede wszystkim bardzo smacznie. Spróbowałabym od razu. :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne