KORECZKI Z OGÓRKA, ARBUZA, OLIWEK I FETY
Koreczki z ogórka, arbuza, oliwek i fety
Letnie szaszłyki na imprezę
Koreczki z ogórka, arbuza,oliwek i fety są doskonałą przegryzką na imprezie. Prezentują się pięknie, robi się je błyskawicznie. I możemy dokładać ulubione składniki jak np. różne rodzaje oliwek, listki ziół... Słowo, że zrobią wrażenie na gościach:-)
Składniki:
- 1 długi ogórek zielony
- ser feta
- arbuz
- oliwki kalamata
- świeże listki bazylii lub mięty
- pieprz
- oliwa lub sos winegret do polania (można pominąć)
Przygotowanie:
Ogórka pokroić wzdłuż nożykiem do warzyw. Fetę i arbuza pokroić w kostkę. Jeśli oliwki mają pestkę, to przed nadzianiem wyciągnąć ją. Nabijać na szpadki do koreczków ogórka w harmonijkę, a pomiędzy nabijać fetę, arbuza, listki ziół i oliwki. Doprawić i skropić oliwą lub sosem winegret. Schłodzić w lodówce przed podaniem.
Fajna przekąska, bardzo dekoracyjna, ślicznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Agness:)
Fajny pomysł na przystawkę.
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska, wygląda ładnie i tak świeżo. :)
OdpowiedzUsuńJak będę mieć ogórki i arbuzy z własnego ogródka to na pewno zrobię. Wygląda pysznie.
OdpowiedzUsuńKoreczki świetnie się prezentują. Idealne na przekąskę dla gości i domowników. :)
OdpowiedzUsuńAleż pysznie to wygląda! Jest jednocześnie atrakcyjne i tak łatwe do zrobienia. :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam że nigdy takich nie robiłam. Z chęcią spróbuję
OdpowiedzUsuńElegancko wyglądają, ale przede wszystkim bardzo smacznie. Spróbowałabym od razu. :)
OdpowiedzUsuń