CROISSANT Z FIGAMI NA SŁONO
Croissant z figami na słono
Wytrawna kanapka z figami
Croissant z figami na słono zrobiłam sobie na śniadanie. Bardzo efektownie wyszło. Lubię połączenie sera z owocami, a w słodkim rogaliku smakuje wybornie. Mówię Wam - „niebo w gębie”:-)
Składniki:
- 1 croissant
- 1 świeża figa
- kilka plasterków koziego sera
- 2 plasterki szynki suszonej
- masło do posmarowania
- ulubiona sałata
- miód do polania (niekoniecznie)
Przygotowanie:
Croissanta przekroić na pół i posmarować masłem. Układać warstwowo: sałatę, szynkę, ser i figa na końcu. Można polać miodem. Przykryć drugą połówką croissanta. Rogalika można podpiec na patelni grillowej.
Ależ to ciekawe połączenie. Podoba mi się.
OdpowiedzUsuńMniam juz jestem głodna !:)
OdpowiedzUsuńBędę musiała spróbować. Nigdy nie jadłam fig
OdpowiedzUsuńNiezwykle pyszna propozycja :) Dawno nie widziałam tak smakowitego croissanta.
OdpowiedzUsuńMoże być smaczny. Chciałbym spróbować
OdpowiedzUsuńPychota dla fanów croissantów. :)
OdpowiedzUsuńPysznie się zapowiada. Takiego jeszcze nie próbowałam
OdpowiedzUsuń