GRZANKI Z PIKANTNĄ PASTĄ Z JAJEK
Grzanki z pikantną pastą z jajek
Pasta jajeczna z sosem Sriracha
Grzanki z pikantną pastą z jajek, to fajny pomysł na śniadanie. Robi się błyskawicznie, a smakuje wybornie. Dla fanów pasty jajecznej, to będzie miła odmiana.
Składniki:
- 2-3 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżeczki majonezu
- sos Sriracha - ilość wg uznania i tolerancji (u mnie 1 łyżeczka)
- garść posiekanego szczypiorku
- garść posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
+
- sałata ulubiona
- 1 cebula czerwona
- 2-4 kromki chleba lub bułki
- oliwa do podsmażenia chleba
Przygotowanie:
Jajka rozgnieść w miseczce widelcem. Dodać majonez, sos Sriracha, zioła i przyprawy. Wymieszać. Na rozgrzaną patelnię grillową wylać 1 łyżkę oliwy. Grillować pieczywo. Na grzankach ułożyć sałatę, wyłożyć pastę jajeczną. Posypać piórkami cebuli.
Taki pikantny smak na pewno zagościłby na stole mojej mamy.
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam pasty jajecznej. Już wiem co będę robić
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała taka grzankę
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam takiej pasty. Mam ochotę zrobić choć troszeczkę
OdpowiedzUsuńTakiej jeszcze nie robiłam. Na pewno spróbuję
OdpowiedzUsuńDodatek sosu Sriracha z pewnością dodaje tej paście charakteru. Ja z chęcią spróbuję, może następnym razem. :)
OdpowiedzUsuńTakie grzanki chętnie bym zjadła na śniadanie. Dawno nie robiłam pasty jajecznej
OdpowiedzUsuńPycha ☺️ Pasta jajeczna na ostro, trzeba będzie spróbować.
OdpowiedzUsuńTakim śniadaniem nie pogardziła bym.
OdpowiedzUsuń