JAJKA FASZEROWANE KRABEM

Jajka faszerowane krabem 

Jajka nadziewane farszem krabowym 


Jajka faszerowane krabem zrobiłam z myślą o Świętach Wielkanocnych. Na pewno dodatek mięsa z kraba czyni je bardziej ekskluzywne. Oczywiście można go zastąpić tuńczykiem czy łososiem. Będą równie smaczne:-)

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g mięsa z kraba (ja użyłam z puszki)
  • 1 łyżeczka ostrego sosu Cholula 
  • szczypiorek posiekany
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól i czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
 
Ugotowane jajka przekroić na pól. Wyjąć łyżeczką ostrożnie żółtka. Rozdrobić widelcem, dodać mięso z kraba,  posiekane listki czosnku lub szczypiorku, majonez i przyprawy. Wymieszać, doprawić i nadziewać połówki jajek. Na górze dać odrobinę majonezu. 





Komentarze

  1. Jajek z takim farszem jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Oryginalny przepis. Jeśli ktoś lubi smak kraba to dobra propozycja.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie widziałam takich jajek. Myślę że są bardzo dobre.

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastyczny przepis. Doskonały pomysł na elegancką i smaczną przekąskę wielkanocną .

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki farsz na pewno zaskoczyłby moich gości. Pomysł z innymi rybami brzmi również świetnie. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chętnie bym spróbowała. Jeszcze takich jajek nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne