JAJKA FASZEROWANE KRABEM
Jajka faszerowane krabem
Jajka nadziewane farszem krabowym
Jajka faszerowane krabem zrobiłam z myślą o Świętach Wielkanocnych. Na pewno dodatek mięsa z kraba czyni je bardziej ekskluzywne. Oczywiście można go zastąpić tuńczykiem czy łososiem. Będą równie smaczne:-)
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 100 g mięsa z kraba (ja użyłam z puszki)
- 1 łyżeczka ostrego sosu Cholula
- szczypiorek posiekany
- 2 łyżeczki majonezu
- sól i czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ugotowane jajka przekroić na pól. Wyjąć łyżeczką ostrożnie żółtka. Rozdrobić widelcem, dodać mięso z kraba, posiekane listki czosnku lub szczypiorku, majonez i przyprawy. Wymieszać, doprawić i nadziewać połówki jajek. Na górze dać odrobinę majonezu.
Jajek z takim farszem jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńOryginalny przepis. Jeśli ktoś lubi smak kraba to dobra propozycja.
OdpowiedzUsuńNigdy nie widziałam takich jajek. Myślę że są bardzo dobre.
OdpowiedzUsuńFantastyczny przepis. Doskonały pomysł na elegancką i smaczną przekąskę wielkanocną .
OdpowiedzUsuńTaki farsz na pewno zaskoczyłby moich gości. Pomysł z innymi rybami brzmi również świetnie. :)
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała. Jeszcze takich jajek nie jadłam.
OdpowiedzUsuń