SZPARAGI Z BURRATĄ

Szparagi z burratą 

Najlepsza przystawka ze szparagami 


Szparagi z burratą, możemy podać na śniadanie lub kolację. Super również się sprawdzi na imprezie jako przystawka. Efektownie się prezentuje i naprawdę fajnie smakuje. Polecam gorąco! 

W sezonie szparagowym warto korzystać z urodzaju. Ja praktycznie jem szparagi teraz codziennie:-) Wykorzystuję je na maxa, bo tak szybko się kończą.

Szparagi z burratą - Składniki:

+ kilka kromek bagietki 

Szparagi z burratą - Przepis:

Odciąć lub odłamać twarde końce szparagów. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Wsypać chili i wrzucić szparagi. Smażyć po kilka minut z dwóch stron, aż będą miękkie. Posolić. Na suchej drugiej patelni uprażyć posiekane orzechy laskowe - do zrumienienia. Na patelni grillowej podsmażyć kromki pieczywa. Polać oliwą.

Na talerzu rozłożyć palcami burratę. Szparagi pociąć na mniejsze kawałki. Rozsypać na serze. Skropić całość oliwą. Posypać orzechami laskowymi. Na wierzch zetrzeć skórkę z cytryny. Podawać z grzankami.



Komentarze

  1. Pysznie się zapowiada. Mam nadzieję że potrawa będzie smakować moim bliskim.

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjnie wyglądają takie szparagi. Coś pysznego.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha😀 Mam słabość do szparagów. Twój przepis na pewno wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, kuszący pomysł na wykorzystanie sezonowych szparagów. 😊

    OdpowiedzUsuń
  5. Smakowita przystawka i to połączenie z burratą, mniam. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chętnie takie zrobię. Brzmi smacznie. Myślę że w moim domu każdemu posmakuje.

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają smacznie. Tak jeszcze nie przyrządzałam szparagów.

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja jeszcze nigdy nie robiłam potraw ze szparagami. Będę musiała spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne