KANAPKA Z PASTĄ TUŃCZYKOWĄ
Kanapka z pastą tuńczykową
Pożywna kanapka na wynos
Kanapka z pastą tuńczykową jest moim częstym wyborem śniadaniowym. Bardzo lubię w takim zestawieniu tuńczyka. Z marchewką stanowi doskonałe połączenie. Polecam też tę pastę z wędzonego sera.
Kanapka z pastą tuńczykową - Składniki:
- 4 kromki chleba domowego na zakwasie
- 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 mała marchewka
- pół cebuli białej
- 2 ogórki konserwowe
- 1-2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy angielskiej
- sól i pieprz do smaku
- oliwa lub masło do chleba
Kanapka z pastą tuńczykową - Przepis:
Tuńczyka odsączyć z oliwy, rozgnieść w miseczce widelcem. Dodać startą na tarce marchewkę, posiekaną w kostkę cebulę i ogórki. Dodać rozgniecione widelcem jajka, koperek, majonez i musztardę. Wymieszać całość. Doprawić do smaku przyprawami. Chleb upiec na patelni grillowej lub w tosterze. Kromki podpieczone posmarować oliwą lub masłem. Nałożyć na 2 kromki chleba. Złożyć kanapki.
Brzmi smacznie. Nie robiłam takiej pasty.
OdpowiedzUsuńLubię takie pasty. Za mną chodzi klasyczna z makreli.
OdpowiedzUsuńTakiej pasty jeszcze nie próbowałam. Przepis chętnie wypróbuję.
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką pastę. Przepis będę musiała wypróbować.
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty rybne, także chętnie spróbuję w takiej wersji. :)
OdpowiedzUsuń