GOFRY Z SZYNKĄ, SEREM I SZPINAKIEM
Gofry z szynką , serem i szpinakiem
Najlepsze wytrawne gofry
Gofry z szynką , serem i szpinakiem będą idealne na śniadanie weekendowe. Również doskonale się sprawdzą jako posiłek zabrany do pracy, szkoły czy na wycieczkę, zamiast kanapek. Gwarantuję, że będziecie do nich wracać...:-)
Gofry z szynką , serem i szpinakiem - Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej typu "0" Oro Manitoba
- 2-3 łyżki startego sera cheddar
- 4 plastry posiekanej szynki
- garść posiekanego szpinaku baby
- 1 szkl. mleka
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypiorek
- pół łyżeczki oregano suszonego
- 2 łyżki oleju + plus do smarowania gofrownicy
Gofry z szynką , serem i szpinakiem - Przepis:
W misce wymieszać wszystkie składniki. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na minimum 15 minut. W tym czasie nagrzać gofrownicę. Posmarować olejem dwie płyty. Wylać masę i piec kilka minut, aż para przestanie się wydobywać z gofrownicy. Podawać gofry z posiekanym szczypiorkiem i rzodkiewkami.
Ciekawy pomysł. W sumie nikt nie powiedział że gofry muszą być na słodko.
OdpowiedzUsuńCiekawe. Chętnie spróbuję takich gofrów.
OdpowiedzUsuńBrzmi smacznie. Chętnie bym spróbowała.
OdpowiedzUsuńMoże głupio się przyznać, ale nigdy nie jadłam gofrów w innej wersji niż na słodko. Czas to chyba zmienić :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Nigdy takich gofrów nie spotkałam.
OdpowiedzUsuńUwielbiam Twoje pomysły. Te gofry wyglądają smakowicie.
OdpowiedzUsuńGofry na słono też mogą być dobre.
OdpowiedzUsuńPrzepis wygląda świetnie! Gofry z takim nadzieniem to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych.
OdpowiedzUsuńCudowny pomysł na urozmaicenie śniadań. Na pewno zrobię te gofry dla rodziny.
OdpowiedzUsuńGofry wytrawne to rewelacyjny pomysł na lunch do pracy. Chętnie się skuszę.
OdpowiedzUsuńOryginalny pomysł. Takich gofrów jeszcze nie widziałam.
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie. Mniam :)
OdpowiedzUsuńWyglądają naprawdę apetycznie! Czas spróbować czegoś nowego. :)
OdpowiedzUsuńBędę musiała takie zrobić. Myślę że bedą każdemu smakowały.
OdpowiedzUsuńSuper pomysł. Nigdy takich nie widziałam. Na pewno są smaczne.
OdpowiedzUsuńSuper przemyślany przepis! polecam
OdpowiedzUsuń