DAKTYLE Z MASŁEM ORZECHOWYM, CZEKOLADĄ I SOLĄ

Daktyle z masłem orzechowym, czekoladą i solą 

Pyszny, prosty i zdrowy deser z daktyli 


Daktyle z masłem orzechowym, czekoladą i solą  to prosty i pyszny deser. Tylko 4 składniki, a efekt końcowy - bajka! Robi się ekspresowo i po godzinie w lodówce możemy cieszyć się pyszną słodkością.

Daktyle z masłem orzechowym, czekoladą i solą - Składniki:

 Daktyle z masłem orzechowym, czekoladą i solą - Przepis:

Z daktyli usunąć pestki. Każdy owoc wypełnić masłem orzechowym. Układać daktyle w foremce na pergaminie do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej. Polać owoce. Posypać płatkami soli. Wstawić do lodówki , żeby zastygło. Kroić nożem na kawałki.




Komentarze

  1. Doskonała alternatywa dla kupnych batonów! Na pewno zrobię.

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosty przepis, a taki efektowny. Dzięki za inspirację 😊

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno nie jadłam daktyli. Takie z czekoladą muszą być obłędne.

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie jadłam jeszcze takich. Wyglądają świetnie, aż ślinka cieknie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny przepis dla fanów zdrowych słodyczy.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ one muszą być pyszne. Wyglądają rewelacyjnie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajny, szybki przepis. Na pewno przetestuję przy najbliższej okazji.

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam daktyle, a w takiej wersji to już w ogóle musi być przepyszne.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © zacisze kuchenne