DAKTYLE Z MASŁEM ORZECHOWYM, CZEKOLADĄ I SOLĄ
Daktyle z masłem orzechowym, czekoladą i solą
Pyszny, prosty i zdrowy deser z daktyli
Daktyle z masłem orzechowym, czekoladą i solą to prosty i pyszny deser. Tylko 4 składniki, a efekt końcowy - bajka! Robi się ekspresowo i po godzinie w lodówce możemy cieszyć się pyszną słodkością.
Daktyle z masłem orzechowym, czekoladą i solą - Składniki:
- 10 szt. świeżych daktyli
- 6-8 łyżeczek masła orzechowego
- 50 -100 g czekolady gorzkiej
- sól morska w płatkach
Daktyle z masłem orzechowym, czekoladą i solą - Przepis:
Z daktyli usunąć pestki. Każdy owoc wypełnić masłem orzechowym. Układać daktyle w foremce na pergaminie do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej. Polać owoce. Posypać płatkami soli. Wstawić do lodówki , żeby zastygło. Kroić nożem na kawałki.
Doskonała alternatywa dla kupnych batonów! Na pewno zrobię.
OdpowiedzUsuńProsty przepis, a taki efektowny. Dzięki za inspirację 😊
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam daktyli. Takie z czekoladą muszą być obłędne.
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takich. Wyglądają świetnie, aż ślinka cieknie.
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis dla fanów zdrowych słodyczy.
OdpowiedzUsuńAleż one muszą być pyszne. Wyglądają rewelacyjnie.
OdpowiedzUsuńFajny, szybki przepis. Na pewno przetestuję przy najbliższej okazji.
OdpowiedzUsuńUwielbiam daktyle, a w takiej wersji to już w ogóle musi być przepyszne.
OdpowiedzUsuń